Word'den A6 Boyutunda Çıktı Almak

Biliyorsunuz yazıcılarda en yaygın olarak kullanılan kağıt boyutu A4. A4'ün genişliği 210mm, yüksekliği 297mm. Dik duran bir A4'ü üst ve alt kenarları üst üste çakıştırıp katladığınızda A5 boyutunu(148mmX210mm) elde ediyorsunuz. Aynı şekilde dik duran bir A5'i de aynı şekilde katladığınızda A6(105mmX148mm) elde ediyorsunuz. Peki Microsoft Word kullanarak A6'ya nasıl çıktı alırız?

Ben önce yanlış yoldan başladım. İlk önce Word 2010'un Yazdır bölümünden 4 sayfa/Yaprak ayarını seçtim. Sonra da kağıdın arkasına ikinci sayfayı çıktı aldım. Tabii ki sayfa 4'e bölündüğünde sayfalar olması gerektiği gibi arka arkaya gelmedi. Yanlışta ısrar ettim, bu sefer kağıdın ön yüzünü tek sayfaları yazdırdım, arka yüzüne çift sayfaları yazdırdım. Yine sayfalar sıralı olarak arka arkaya gelmedi.

Kafam nasıl durduysa oturup yazıcının 2. kağıt beslemesi ile uğraşmaya başladım. Onu da beceremedim.

Aradan bir gün geçtikten sonra jeton düştü. Yazının ana beslemesi dururken neden ikinci besleme ile uğraşıyordum ki? Sonunda çözümü buldum.

Evet, A6 boyutunda çıktı almak için güzelce A4 kağıdımızı 4'e bölüyoruz. Daha sonra Word'u açıp Sayfa Düzeni şeridine geçiyoruz. Alttaki Sayfa Yapısı yazan yerin yanındaki üçgene tıklıyoruz. Açılan pencereden Kağıt sekmesine geçiyoruz. Benim kullandığım Word 2010 sürümünde nedense A6 seçeneği yoktu, o nedenle Kağıt boyutu bölümünden Özel boyutu seçtim, Genişlik olarka 10,5cm, Yükseklik olarak da 14,8cm seçtim. Daha sonra yazıcıya kestiğim kağıtları yerleştirdim. Yazıcı tepsisini kestiğim kağıtların boyutları kadar daralttım. Ve sonunda A6 boyutunda çıktı alabildim. Benim yazıcım manuel olarak önlü arkalı çıktı aldığı için, sorunsuz bir biçimde normalde çıktı aldığım gibi önlü arkalı çıktı alabildim. Artık bu çıktıları sipiral cilt yaptırıp, kendi cep kitaplarımı üretebilirim.

Demek ki, bir sorunu çözerken, en basit yöntemden başlamak en kolay seçenek oluyormuş. Dolambaçlı yollara sapmamak lazım.

20.01.2024 16:40:29


Etiketler: word

Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.

Yazı hakkında yorum yapmak için, buraya tıklayın.

Kategoriler :

Arşiv :

Etiketler :

Bağlantılar :