Bir Android Cihazdaki Bildirimleri Başka Bir Android Cihazda Görme

Bu yazı sitede yazdığım en "geek"çe yazı olacak sanırım. 

Cep telefonlarının şebekeyle iletişim kurarken oldukça güçlü sinyaller gönderdiği malumunuzdur. Bu sinyallerden hoşlanmadığım için cep telefonu kullanırken şöyle bir tarz geliştirdim. Hattımın takılı olduğu telefonu eve gelince bir köşeye bırakıyorum, evde de uçak moduna getirip wi-fi'ını açtığım eski cep telefonu kullanıyorum internet için. Bu kullanım tarzımdaki sorun şu, çoklu kullanım desteklemeyen WhatsApp ile Sms'ler yüzünden her bildirimde telefona kadar gidip bildirime bakmak zorunda kalıyorum. 

Sorunu çözmek için bir cep telefonundaki bildirimleri başka bir telefonda nasıl görebileceğimi araştırmaya başladım.

Devamı için tıklayın

Delphi Xe8 ile Android Uygulaması Geliştirme-1

Resmi olarak ilk öğrendiğim programlama dili olmasından sanırım, Pascal her zaman en çok sevdiğim programlama dili olmuştur. Windows ile beraber Delphi sürümüyle devam eden bu sevdanın nedeni belki de hızlı geliştirme(RAD) yapabilmektir bilemiyorum. Dot Net platformunun hem masaüstü hem web tarafına çözümler sunması, Borland’ın Delphi’yi Embarcadero’ya satması vs. sebepler yüzünden ben de çoğu Delphi geliştiricisi gibi Delphi 7 sürümünde kalmıştım. Bir ara ücretsiz olarak dağıtılan Turbo Delphi’yi denediysem de, Delphi 7’deki uygulama geliştirme deneyiminden aldığım tadı bir daha alamadım.

Devamı için tıklayın

Delphi Xe8 ile Android Uygulaması Geliştirme-2

Önceki yazımızda Delphi Xe8 ile bir Android uygulamasının tasarımını yapmıştık. Bu yazıda uygulamamızı çalışır hale getiriyoruz.

Devamı için tıklayın

Windows 8.1, Dark Mini Mania ve Pixel Media Server

Ülkemizde internet servis sağlayıcılarının verdikleri komik kotaların sonucu olarak, 2014 yılında bile videoları bilgisayara indirip daha sonra seyretmek zorunda kalıyorum. Videoları indirdikten sonra bilgisayar başında seyretmektense, salondaki televizyondan seyretmek daha konforlu oluyor.

Devamı için tıklayın

Android cihazlara bluetooth klavye bağlarken yaşanan Türkçe karakter sorununun çözümü

İlk akıllı telefonum Nokia 6230i'yi aldığımdan beri, cep telefonuna bir klavye bağlayıp istediğim hızda yazı yazmayı istiyordum. Ancak mesele klavye olunca, işin içine Türkçe karakterler giriyor ve Türkçe harfleri içeren bir kompakt klavye bulmak, günümüze kadar çok zordu. Nihayet bugün, akıllı telefonuma Türkçe karakterleri içeren bluetooth bir klavye bağlayıp, Türkçe karakterleri düzgün yazabildim.

Devamı için tıklayın

Windows 7 paylaşımına Android cihazdan erişim

Birkaç gün öncesine kadar, torrent indirmek için ve Andorid telefonum ile bilgisayarım arasında kablosuz veri transferi yapabilmek için Asus Eee PC 1000H netbook'umu kullanıyordum. Xp işletim sistemini kullanan bu bilgisayarda, klasörleri paylaşmak ve paylaşımlara erişmek oldukça kolay.

Ancak artık bu işler için Windows 7 işletim sistemli masaüstü bilgisayarımı kullanmam gerekti. Bu nedenle masaüstü bilgisayarımda bir klasör oluşturtum ve buna Everyone paylaşım yetkisi atadım.

Devamı için tıklayın

Kategoriler :

Arşiv :

Etiketler :

Bağlantılar :